Datarecovery geldklopperij?

, ,

Deze week kregen wij een MacBook pro 15 inch aangeboden met het verzoek om de data te recoveren omdat deze gecrashed was. De MacBook had wijnschade opgelopen en ging niet meer aan. De klant had al vernomen dat dit een kostbaar herstel zou worden. Wij doen logischerwijs aan datarecovery maar waren benieuwd naar wat andere leveranciers voor service boden en wat zij voor tarieven zouden hanteren. Wij hebben drie bedrijven telefonisch benaderd en deden ons voor als digibeten. Wij hebben de telefoon op de speaker gezet en onze stagiair heeft vol verbazing mee kunnen luisteren. In dit kleine telefonische onderzoek zijn opmerkelijke resultaten naar voren gekomen. 

Bedrijf 1

We kregen een receptioniste aan de telefoon die duidelijk niet wist waar zij over sprak. Zij claimde eerst n.a.w.- gegevens voordat zij verder kon helpen. Wij vroegen of zij ons een prijsindicatie kon geven van de opgelopen wijnschade, maar dat kon zij niet. Een uur later had ik een verkoopmail binnen. Slechte service. Een no go voor bedrijf 1!!!

Bedrijf 2

Bij bedrijf 2 kregen we meteen te horen dat de reparatie € 1.100,– ging kosten. Toen we zeiden dat het om een MacBook Pro ging en dat we deze heel graag gemaakt wilde hebben en onze data terug wilde hebben, waren de kosten ineens € 2.200,–  Een no go dus!! Dure service.

Bedrijf 3

Bij het derde bedrijf, kregen we de eigenaar aan de telefoon, hij vertelde duidelijk wat de procedure was en dat de diagnose gratis was, maar dat de reparatie wel minimaal € 200,– zou gaan kosten. Eerlijk services en redelijke prijs. Een go voor bedrijf 3 voor de toekomst.

Gelukkig doen wij zelf aan datarecovery.  Wij maken de MacBook open, verwijderen de harde schijf en sluiten deze aan op onze iMac apparatuur en kopiëren alle data. Kosten in dit geval slechts € 50,–.

Conclusie

Mochten wij in de toekomst zelf de reparatie niet kunnen uitvoeren, zullen wij zeker een beroep op bedrijf 3 doen. Overigens is hierover een tweet geplaatst en geen van de drie bedrijven hebben hierop gereageerd, dus aan webcare valt nog veel terrein te winnen. ICT bedrijven zijn toch niet zo innoverend als wellicht gedacht?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *