Denk in mogelijkheden! MKB Ondernemerscongres 2017

,

Positief ondernemen: dat was het thema van het MKB Ondernemerscongres 2017. MAC Services was erbij met een stand in de expozaal. Ondernemers konden bij ons terecht met vragen over hun MacBook en meedoen aan een winactie.

Het uitverkochte MKB Ondernemerscongres start in de grote zaal van het Beatrixtheater. 1600 ondernemers luisterden naar keynotespreker Ben Tiggelaar, die praktische tips geeft over positief ondernemen en werkgeverschap. Tiggelaar: ‘Werk moet ergens over gaan. Zeker als je ondernemer bent. Doe je iets for the greater good, dan doe je het goed als bedrijf. Klanten en partners vindendat belangrijk. We leven steeds meer in een betekeniseconomie. Mensen willen betekenisvol werk doen. Ga je 5 dagen per week met tegenzin naar je werk, dandoe je aan soul destroying.’

Hoe zorg je voor die positieve vibe als ondernemer? Ben Tiggelaar: ‘Wees geen nemer, maar een gever. Gun anderen dat grootste stuk van de taart. Gevers zijn altijd succesvoller dan nemers. Geef positieve aandacht aan je werknemers. Zo zorg je dat ze groeien. En als je mensen groeien, groeit ook je bedrijf.’

Tweede spreker is Zakenvrouw van het Jaar Elske Doets. Hoe bereik je deze status, vraagt dagvoorzitter Merel Westrik zich af. ‘Denk groot en focus,’ antwoordt Doets. ‘Heb passie voor je bedrijf. En motiveer jemensen. Ik doe bijvoorbeeld iedere dag een dagstart met al mijn medewerkers. Zo heb je even contact en weet je meteen wat er speelt. Vergaderen, daar doen wij niet aan bij Jan Doets America Tours.’ Doets vertelt dat ze een academie heeft opgericht voor ambitieuze jonge onderneemsters: de Young Lady Academy. Haar motto: ‘Denk in mogelijkheden.’

Bij de stand van MAC Services was het een komen en gaan van MAC-liefhebbers. Steeds meer MKB’ers zien de voordelen van Apple. Men ziet steeds meer in dat het merk niet uitsluitend door creatieve ondernemers wordt gebruikt. We informeren over de diensten van MAC Services, mensen kijken glimlachend naar het vintage MAC-scherm dat staat opgesteld en kunnen hun kaartje inleveren voor een winactie met mooie prijzen. Voor ons was het een heel succesvolle dag – dit is positief ondernemen ten top!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *